Blog

Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια φυσική μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο, όπως ακριβώς και στην θεραπευτική προσέγγιση στην Αρχαία Ελλάδα, όπου θεραπεία σήμαινε φροντίδα, περιποίηση και υπηρέτηση προς τον άνθρωπο. Βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή τμήμα του σώματος. Εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα και τις παλάμες λόγω της υψηλής αισθητήριας δυνατότητάς τους, αλλά και στο κεφάλι, το πρόσωπο, την πλάτη και τα άκρα ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέκτη.

Η δράση της Ρεφλεξολογίας εξηγείται από το γεγονός ότι στο πέλμα υπάρχουν χιλιάδες νευρικές απολήξεις, που συνδέονται με τα διάφορα όργανα και έτσι μέσω του νευρικού συστήματος μεταδίδονται ερεθίσματα από τα πέλματα προς τα όργανα που βρίσκονται σε ανισορροπία ή δυσλειτουργία. Μέσω της διέγερσης των αντανακλαστικών αυτών σημείων με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, χαλαρώνει, ενεργοποιεί και απελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος για την εξισορρόπηση του οργανισμού. Είναι αλήθεια ότι το σώμα μας διαθέτει θαυμάσια ικανότητα αυτοϊασης, αρκεί να το σεβαστούμε και να φροντίζουμε να διαθέτει την απαιτούμενη ενέργεια, ώστε να μην εξαντλείται στην προσπάθεια του να μας διατηρεί υγιείς. Η Ρεφλεξολογία, αφ’ ενός μεν κινητοποιεί τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού, αφ’ ετέρου ενισχύει την αυτοαντίληψη, η οποία διευρύνει την αντίληψη για το περιβάλλον, αυξάνει την ευελιξία στις προκλήσεις της ζωής και οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, ο άνθρωπος είναι σε θέση να ξεπεράσει την απόρριψη, παύει να δρα επιθετικά ή αμυντικά ως προς τους άλλους και δεν νιώθει απομονωμένος.

Το Stress είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής. Εκτενείς επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το άγχος μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αδιαμφισβήτητα, η Ρεφλεξολογία σε συνδυασμό με την Ηχοθεραπεία με τα Μουσικά Διαπασών-Tuning Forks συνδράμει αποτελεσματικά στην ανακούφιση από το άγχος δημιουργώντας τις συνθήκες, ώστε ο ίδιος ο άνθρωπος να διευρύνει τα όρια μέσα στα οποία ασφυκτιά και τότε ο πόνος και ο φόβος απομακρύνονται και η ισορροπία επιστρέφει στο σύστημά του.

Ο συνδυασμός της Ρεφλεξολογίας με το Ρέικι παρέχει βαθιά και εξαιρετικά οφέλη στον δέκτη σε όλα τα επίπεδα.

Διάρκεια 60΄

Γεια σου, είμαι η Ελένη Αστεριάδη - ολιστική θεραπεύτρια και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Στη σελίδα αυτή θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη διαχείριση του πόνου, του άγχους και την ευεξία. Ξεκίνησε το ταξίδι σου προς την απελευθέρωση από τον πόνο και από οτιδήποτε άλλο σε περιορίζει προγραμματίζοντας το πρώτο σου ραντεβού για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Μέλος της Κοιν.σ.επ Ανθέα Λιβυσίου 2, Νέα Μάκρη 19005

Επικοινωνία

Υπολ. Γραμμένου 5, Παπάγου, 15669

elasteri10 [@] gmail.com
+30 6906026014
Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.