Blog

Ολιστική Θεραπεία

Ολιστική Θεραπεία

Οι ολιστικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους θεραπείας. Ο όρος «ολιστική» προέρχεται από το «όλον» και δηλώνει ότι όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος και του νου είναι αλληλένδετα. Η ολιστική αντιμετώπιση δεν εστιάζει αποκλειστικά στα συμπτώματα, αλλά βλέπει το άτομο ως σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι ο πονοκέφαλός σας μπορεί να προκαλείται από μια ανισορροπία στο πεπτικό σας σύστημα. Ο αστράγαλός σας μπορεί να πονάει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κάθεστε όλη μέρα στο γραφείο σας.

Στην ολιστική προσέγγιση, υγεία είναι μια τέλεια ισορροπία συναισθηματικής, σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ευημερίας.

Η ολιστική θεραπεία στοχεύει στην επαναφορά της ισορροπίας όπου έχει αυτή διαταραχτεί. και στην διασφάλιση ότι τα διαφορετικά συστήματα του οργανισμού συνεργάζονται αρμονικά. Και αυτό γιατί όταν κάτι δεν είναι στη θέση του, γίνεται αντιληπτό με τη μορφή σωματικού ή συναισθηματικού πόνου και η φυσική αρμονία καταρρέει.

Σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση η βασική αιτία μιας σωματικής ασθένειας είναι μη σωματική και η θεραπεία λειτουργεί όταν το άτομο προσεγγίζεται από όλες τις πτυχές συναισθηματική, σωματική, διανοητική και πνευματική.

Ως εκ τούτου, η ολιστική προσέγγιση θεωρείται πιο αποτελεσματική καθώς η αλλαγή συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα μια θετική αλλαγή που έχει διάρκεια παράλληλα με την βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινότητα. Αυτό εξασφαλίζει την ενδυνάμωση και του ανοσοποιητικού συστήματος που τόσο σημαντικό ρόλο παίζει ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Επειδή η ολιστική θεραπεία αντιμετωπίζει τις ανισορροπίες σε όλα τα επίπεδα, γίνεται μια δια βίου διαδικασία για την επίτευξη συνολικής ισορροπίας. Ο απώτερος στόχος είναι να ευθυγραμμιστεί το σώμα, το μυαλό και η ψυχή, για να απολαμβάνει το άτομο μια πιο ευτυχισμένη, πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Ενσωματώνοντας τεχνικές και εργαλεία από ένα ευρύ φάσμα γνώσεων δημιούργησα την Ηπιόνια θεραπευτική τέχνη, η οποία κάθε φορά εξατομικεύεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του δέκτη. Το όνομα εμπνεύστηκα από τη σύζυγο του Ασκληπιού Ηπιόνη, η οποία απάλυνε τον πόνο και εκπροσωπούσε την ήπια ιατρική τέχνη. Οι αρχαίοι Έλληνες συνδύαζαν μάλαξη με γυμναστική και χρήση βοτάνων σαν τη βασική προληπτική και θεραπευτική ιατρική μέθοδο. Ο Ιπποκράτης πρόβαλε ένα συνδυασμό μάλαξης με κατάλληλη δίαιτα, γυμναστική, ξεκούραση, φρέσκο αέρα & μουσική, προκειμένου να διατηρηθεί το σώμα υγιές.

holistic therapy

Μέσα από ένα συνδυασμό φυσικών πρακτικών, η Ηπιόνια θεραπευτική τέχνη

  • προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο, στοχεύοντας στην εξισορρόπηση των τριών βασικών διαστάσεων της ύπαρξης του.
  • προσφέρει ανακούφιση και απαλλαγή από τον πόνο και αποκατάσταση της κινητικότητας με ένα μη επεμβατικό τρόπο.
  • συμβάλλει στην απελευθέρωση από το στρες, την χαλάρωση του νευρικού συστήματος, την καλλιέργεια της φυσικής αναπνοής, την διαχείριση και θεραπεία των τραυμάτων και την αλλαγή των μακροχρόνιων περιοριστικών πεποιθήσεων στο υποσυνείδητο επίπεδο του νου προωθώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπία και ευεξία.
Γεια σου, είμαι η Ελένη Αστεριάδη - ολιστική θεραπεύτρια και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου. Στη σελίδα αυτή θα μάθεις τα πάντα γύρω από τη διαχείριση του πόνου, του άγχους και την ευεξία. Ξεκίνησε το ταξίδι σου προς την απελευθέρωση από τον πόνο και από οτιδήποτε άλλο σε περιορίζει προγραμματίζοντας το πρώτο σου ραντεβού για μια καθημερινότητα γεμάτη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Μέλος της Κοιν.σ.επ Ανθέα Λιβυσίου 2, Νέα Μάκρη 19005

Επικοινωνία

Υπολ. Γραμμένου 5, Παπάγου, 15669

elasteri10 [@] gmail.com
+30 6906026014
Privacy Policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του και αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου. Με την αποδοχή αυτού ή κάνοντας κύλιση αυτής της σελίδας ή συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με την πολιτική μας για τα cookies.